Kultowe lokale w Poznaniu. Pozostały po nich tylko zdjęcia
Restauracja WZ, Bufet w restauracji Zagłoba przy ul. Głogowskiej, Bufet Mikado przy ul. Piaskowej
Autor: ze zb. Archiwum Kroniki Miasta Poznania, cyryl.poznan.pl/ Archiwum prywatne
Bar Krupnik przy ul. Kolejowej
Lokal kategorii III, samoobsługowy, miał 22 miejsca dla gości, otwarty 1 listopada 1952 r., po modernizacji ponownie otwarty 11 maja 1966 r.
Autor: ze zb. Archiwum Kroniki Miasta Poznania, cyryl.poznan.pl/ Archiwum prywatne
Bar Piastun w kamienicy przy ul. Kraszewskiego na Jeżycach
Samoobsługowy bar kategorii II z 62 miejscami oraz 15-osobowym personelem otwarty po modernizacji 25 marca 1966 r.
Autor: ze zb. Archiwum Kroniki Miasta Poznania, cyryl.poznan.pl/ Archiwum prywatne
Bufet Mikado przy ul. Piaskowej
Bufet miał własną pracownię cukierniczą, sześć miejsc siedzących i dwuosobowy personel, lokal zmodernizowano 14 maja 1965 r.
Autor: ze zb. Archiwum Kroniki Miasta Poznania, cyryl.poznan.pl/ Archiwum prywatne
Bufet Podbipięta przy ul. Wrocławskiej
Otwarty 1 sierpnia 1964 r., zmodernizowany w 1965 r., bar kategorii II, samoobsługowy, z piętnastoma miejscami konsumpcyjnymi i aż siedemnastoosobowym personelem
Autor: ze zb. Archiwum Kroniki Miasta Poznania, cyryl.poznan.pl/ Archiwum prywatne
Bufet Rataje przy ul. Krzywoustego
Kiosk ówczesnej kategorii III z jednoosobowym personelem na budowanym dolnym tarasie osiedla mieszkaniowego Rataje, nie prowadził sprzedaży alkoholu
Autor: ze zb. Archiwum Kroniki Miasta Poznania, cyryl.poznan.pl/ Archiwum prywatne
Bufet w restauracji Zagłoba przy ul. Głogowskiej
Lokal otwarty 1 października 1953 r, wówczas restauracja kategorii III z obsługą
Autor: ze zb. Archiwum Kroniki Miasta Poznania, cyryl.poznan.pl/ Archiwum prywatne
Kawiarnia Dobrawa na Śródce
Samoobsługowy bar kategorii III z 24 miejscami i ośmioosobowym personelem otwarty 12 marca 1966 r., miał salę konsumpcyjną z bufetem
Autor: ze zb. Archiwum Kroniki Miasta Poznania, cyryl.poznan.pl/ Archiwum prywatne
Restauracja Arkadia na placu Wolności
Jeden z najbardziej znanych lokali gastronomicznych w Poznaniu mieszczący się w zabytkowym budynku Arkadii, czyli dawnego teatru niemieckiego; restauracja, kawiarnia, śniadalnia kategorii I, z 320 miejscami w sali restauracyjnej i 120 miejscami sezonowymi na tarasie
Autor: ze zb. Archiwum Kroniki Miasta Poznania, cyryl.poznan.pl/ Archiwum prywatne
Restauracja WZ
lokal kategorii S; w PRL jeden z najbardziej znanych lokali gastronomiczno-rozrywkowych w Poznaniu
Autor: ze zb. Archiwum Kroniki Miasta Poznania, cyryl.poznan.pl/ Archiwum prywatne
Restauracja Wypoczynek w Parku Sołackim
Lokal II kategorii z działalnością rozrywkową i salą konsumpcyjną, oferujący 270 miejsc stałych, 400 miejsc latem, 44-osobowy personel, obsługa kelnerska. Otwarty 1 grudnia 1952
Autor: ze zb. Archiwum Kroniki Miasta Poznania, cyryl.poznan.pl/ Archiwum prywatne
Zamknij reklamę za s.
X
Zamknij reklamę
...