Burgery dawniej i dzisiaj
Chyba każdy z nas pamięta te czasy, w których burgery z sieciowych restauracji potrafiły kosztować zaledwie po kilka złotych. Były one także często większe niż dzisiaj. Inaczej oczywiście było w bardziej lokalnych, pojedynczych restauracjach oferujących burgery na miejscu, bez masowej produkcji. Były one droższe, jednak czuć było różnicę w jakości mięsa, a także innych produktów (zwłaszcza bułki). Dzisiaj drożeje wszystko, a takie "swojskie" burgery mogą kosztować już po kilkadziesiąt złotych. Wyjątkiem jednak jest jedna z restauracji na poznańskich Jeżycach. Oferuje ona najtańszy burger w całym województwie!
Znany influencer o poznańskiej restauracji!
Adam Nijak to znany kulinarny influencer, który testuje jedzenie, a następnie swoje oceny publikuje w mediach społecznościowych, jak YouTube, Instagram, czy TikTok. Tym razem postanowił odwiedzić restaurację Dragon Hill w Poznaniu. Ten lokal znajduje się na Jeżycach, przy ulicy Mickiewicza. Postanowił sprawdzić w nim najnowszego burgera restauracji - Tiny Crushed. Zachwycająca oprócz smaku jest jego cena. Bez zestawu kosztuje on zaledwie 12,99 PLN. - Tu znaleźli sposób na tanie i dobre jedzenie. Do mocno maślanej bułki trafia sekretny sos, sto gramów świeżej wołowiny z polskiej hodowli w wersji smash, cebula, ser cheddar, kiszony ogór i prażona cebulka. Gdybym miał wybierać pomiędzy burgerem z sieciówki, a tym, totalnie wybrałbym tego. Jest dużo bardziej naturalny, domowy i ma o wiele więcej smaku - tak burgera ocenia autor profili "Podróże ze smakiem".