Restaurację w ostatnim czasie odwiedziła Mari Eriksmoen, norweska śpiewaczka operowa. Kobieta podzieliła się swoimi wrażeniami po wizycie na Instagramie. Artystka nagrała filmik, jak wsiada do łodzi przypominającej obiekt z innej planety (łódź z daleka wyglądała jak wielki kamień, a po zbliżeniu ukazała się metalowa konstrukcja obiektu, który z bliska wygląda, jak statek kosmiczny). Trzeba przyznać, że łódź robi ogromne wrażenie.
Wyprawa do restauracji Salmon Eye
Mari Eriksmoen w swoim nagraniu podkreśliła, że pobyt w restauracji przypomina lądowanie na księżycu, a wyprawa do restauracji i pobyt tam, zajmuje co najmniej 6 godzin.
- To jedno z najbardziej niezwykłych doświadczeń restauracyjnych, jakie kiedykolwiek miałam! Połączenie pięknej lokalizacji i niesamowitego jedzenia będzie czymś, po co będą tu przyjeżdżać ludzie z całego świata! Młoda szefowa kuchni Anika Madsen podała nam lokalne, ekscytujące dania znad morza i z gór, i było fantastycznie – cytuje śpiewaczkę operową, serwis horecatrends.pl.
Co serwuje Salmon Eye w Norwegii?
Szefową kuchni tego wyjątkowego miejsca jest Iris jest Anika Madsen. Jak informuje serwis horecatrend.pl, cytujący informacje ze strony restauracji:
Polecany artykuł:
- Podróż rozpoczyna się rejsem łodzią z malowniczego miasteczka Rosendal, z postojem w przystani szefa kuchni na wyspie Sniltsveitøy. W pływającej instalacji artystycznej Salmon Eye wieczór rozpoczyna się wciągającymi wrażeniami wizualnymi, a kulminacją jest autorskie 18-daniowe menu degustacyjne w naszej jadalni z przepięknym widokiem na fiord i otaczające go pasma górskie.
Ile trzeba zapłacić za tyle przygód i przyjemności? Koszt rezerwacji dla jednej osoby wynosi 3200 kr za osobę, czyli ok. 1250 zł.
Na świecie istnieje wiele intrygujących restauracji. Jedna z nich znajduje się w Danii. Lokal o nazwie Mini Chef to restauracja w Lego House. To właśnie tam „na start” otrzymujesz klocki, które symbolicznie oznaczają konkretne elementy dania. Zobaczycie galerię z tego miejsca.