placki ziemniaczane z opiekacza

i

Autor: Shutterstock Przepis na placki ziemniaczane bez smażenia i pieczenia warto sprawdzić.

Gastronomia

Magda Gessler dodaje ten składnik do placków ziemniaczanych. Dzięki temu można je łączyć z wieloma wytrawnymi potrawami

2023-11-14 11:11

Placki ziemniaczane to jedna z ulubionych potraw Polaków. Lubimy łączyć je z cukrem lub śmietaną. Jak się okazuje, sposobów na dodatki do placków ziemniaczanych jest mnóstwo. Magda Gessler zdradza, co warto dodać do ciasta, by pasowało do wielu potraw.

Najbardziej znana restauratorka w Polsce - Magda Gessler - do ciasta na placki ziemniaczane jeden, nieoczywisty składnik. Sprawdźcie ten przepis. 

Przepis na placki ziemniaczane z dodatkiem polecanym przez Magdę Gessler

Chcąc uzyskać dobre ciasto na placki ziemniaczane, według przepisu Magdy Gessler należy przygotować:

  • kilogram mącznych ziemniaków
  • 2 cebule
  • 2 jajka
  • 3 łyżek mąki pszennej
  • łyżeczki majeranku suszonego
  • sól i pieprz
  • olej do smażenia
  • oraz składnik polecany przez Magdę Gessler: łyżka kwaśnej śmietany 18% - czytamy w serwisie horecatrends.pl.

Pamiętajcie, żeby po starciu ziemniaków na tarce, odsączyć je z wody.

Placki ziemniaczane. Z jakimi dodatkami podaje je Magda Gessler?

W restauracji Magdy Gessler ''U Fukiera'' w Warszawie, placki ziemniaczane serwowano m.in. na delikatnym sosie z aromatycznymi kurkami i koprem lub sosem grzybowym i blanszowanym szpinakiem. Magda Gessler łączyła też placki ziemniaczane z tatarem ze śledzia, jajem na twardo i kwaśną, wiejską śmietaną - czytamy w serwisie horecatrends.pl.

Warto trochę poeksperymentować w kuchni i spróbować przygotować tradycyjne dania w nowoczesnej odsłonie.

Kuchenne rewolucje. Jak radzą sobie resteuracje, które ratowała Magda Gessler