Uśmiechnięta kobieta niesie kubek z kawą

i

Autor: Getty Images

Gastronomia

Nowość na rynku cukierniczym. Kieszonkowe desery, czyli ciasta w kubeczkach

Innowacyjne desery, które można wziąć ze sobą podczas podróży. Marka, która specjalizuje się w deserach bez dodatku cukru i glutenu poszerza swoją ofertę. Wszyscy miłośnicy słodkich przekąsek, od teraz mogą cieszyć się nie tylko nowymi smakami ciast, ale także inną formą ich podawania – w postaci kubeczka.

Fit Cake, znany jest z produkcji niskokalorycznych ciast. Firma stara się udowadniać, że deser może być zdrowy i pyszny jednocześnie. Wszystkie jej wyroby są pozbawione cukru (stosowany jest erytrytol), glutenu (tylko certyfikowane produkty) oraz sztucznych składników, co czyni je doskonałą alternatywą dla osób z różnymi dietetycznymi ograniczeniami i preferencjami.

Dodajmy, że twórczynią wszystkich przepisów jest Ewelina Choińska, matematyczka z wykształcenia i pasjonatka fitness. Nic nie dzieje się bez przyczyny. Jej sportowa pasja doprowadziła do zainteresowania się zdrową dietą i przygotowywaniem zdrowych deserów.

Nowość na rynku cukierniczym. Podręczne desery, czyli ciasta w kubeczkach

Firma wprowadza nowość na rynku cukierniczym – tym samym oferuje ciasta w kubku. Taka forma deseru umożliwia jeszcze większą wygodę i elastyczność w cieszeniu się zdrowymi słodkościami. Niezależnie od tego, czy jesteśmy w pracy, na wycieczce czy w podróży, możemy zabrać ze sobą nasze ulubione ciasto i cieszyć się jego smakiem w dowolnym miejscu.