Quiz. Czekolada biała, mleczna, różowa, gorzka, pikantna, z orzechami... Kochamy czekoladę i nie wyobrażamy sobie bez niej życia. Jednak czy zastanawialiście się, kiedy zaczęto produkować jej białą odmianę lub jak powstaje różowa czekolada? Rozwiążcie quiz i sami zobaczcie!
Czekolada to nie tylko kalorie i cukier. Dobrej jakości gorzka czekolada jest bogata w węglowodany, tłuszcze, a także błonnik. Dodatkowo, kakao zawiera w sobie wysoką zawartość witamin (wśród których znaleźć można witaminy z grupy B, A i E) oraz składniki mineralne (wapń, potas, fosfor, cynk, żelazo i magnez)! Mało tego, czekolada jest tak uwielbiana, że doczekała się swojego święta, które obchodzimy 12 kwietnia. Jednak nie oszukujmy się... z reguły po czekoladę... sięgamy znacznie częściej.
Nie zwlekajcie i sprawdźcie się w naszym czekoladowym sprawdzianie. Jesteście przekonani, że nie będzie powtórki?