Magda Gessler zrewolucjonizowała restaurację w Koninie
Znana restauratorka nie traci czasu i przemierza kolejne kilometry, by szukać lokali potrzebujących "Kuchennych Rewolucji"! W minionym roku Magda Gessler zatrzymała się 100 kilometrów od Poznania, a konkretnie w Koninie.
W minione lato, przed restauracją "Czarny Domek", pojawiła się Magda Gessler ze swoją ekipą! Przypomnijmy, że przygotowania do odcinka z Konina, wzbudził wielkie emocje wśród mieszkańców. Następnie po niemal czterech miesiącach, 21 listopada 2024 roku, widzowie TVN mogli obejrzeć rezultaty rewolucji z Wielkopolski. Trzeba przyznać, że nie była to... łatwa przemiana.
"Czarny Domek" zamienił się w "Bar De Żur"
Pani Magda zmieniła nazwę loklau, tym samym "Czarny Domek" zamienił się w "Bar De Żur". Pomimo trudnej rewolucji, lokal przeszedł przemianę i oferował ciekawe dania:
- Gzik de żur - 15 zł
- Żurek z frankfurterką i jajkiem mimoza - 20 zł
- Indyk w sosie słodko-słonym marynowany w pomarańczach - 38 zł
- Pierogi ruskie ze skwarkami w środku - 20 zł
- Pierogi z mięsem - 21 zł
- Pierogi ze szpinakiem i serem - 20 zł
- Włoskie more - 19 zł
- Udko faszerowane w boczku - 24 zł
- Gulasz z żołądków - 21 zł
- Kulki drobiowe faszerowane brokułem i serem żółtym - 22 zł
- Filet z kurczaka w panierce - 21 zł
- Strogonow wołowy z lanymi kluskami - 26 zł
- Karkówka po cygańsku - 23 zł
- Mięso z nogi kurczaka zapiekane z pieczarkami i serem - 20 zł
- Placki ziemniaczane z gulaszem - 24 zł
Jednak okazuje się, że to już przeszłość!
"Bar De Żur" to teraz restauracja "Degustacja"
Jak donoszą lokalne portale, restauracja z Konina przeszła kolejną przemianę, ale tym razem po to, by uwolnić się od menu Gessler. Bar de Żur oficjalnie zniknął z kulinarnej mapy Konina, a zastąpiła go Degustacja. Potwierdziła to sama restauracja w mediach społecznościowych. Wściciele wyjaśnili to w postach pod swoimi wpisami.
Mieliśmy już dosyć gotowania dań MG. Mamy swoje, świeże pomysły, nowy zespół kucharzy i chcemy stworzyć całkowicie nową restaurację. Czeka nas dużo nowości Odcinamy się od tych kuchennych rewolucji i już nie chcemy gotować dań MG. Mamy cały nowy zespół kucharzy, nowe pomysły i zupełnie inną koncepcję prowadzenia restauracji - napisali.
Co Wy na to?