Co więcej sieć sklepów IKEA ogłosiła, że do 2025 roku połowa serwowanych dań będzie roślinna, a 80 proc. nie będzie zawierała czerwonego mięsa. Sieć cały czas rozwija ofertę bezmięsnych produktów, w tym kultowych hot dogów – informuje serwis horecatrends.pl.
Parówka na bazie białka ryżowego
Jak zapowiadają twórcy, nowa roślinna wersja znanego hot doga, ma jeszcze bardziej przypominać mięsny oryginał. Mimo tego, że roślinna parówka powstanie na bazie białka ryżowego i będzie mieć wegańską „osłonkę” zapewniającą podobne „doznania” podczas gryzienia jak tradycyjna kiełbaska. Pozostałe składniki to cebula, jabłko, sól, pieprz, do tego "dymny" smak.
Polecany artykuł:
- Spędziliśmy dużo czasu, aby zapewnić naszym klientom jak najlepsze wrażenia – powiedziała, cytowana przez serwis, Helene Von Reis z IKEA Sweden w oświadczeniu. - Dzięki wspaniałemu smakowi, konsystencji i "trzaskowi" podczas gryzienia, roślinny hot dog jest doskonałą alternatywą dla tradycyjnego kultowego hot doga.