Ogólnopolski Festiwal Dobrego Smaku ponownie zawita do Poznania. Czternasta edycja, która stała pod znakiem zapytania rozpocznie się na Starym Rynku już 13 sierpnia. Jednak zarówno wystawcy jak i odwiedzający muszą dostosować się do zasad reżimu sanitarnego.
Wystawcy będą zobowiązani do noszenia maseczek lub przyłbic. Klienci nie mogą dotykać towarów przed zakupem. Na każdym stoisku musi znajdować się płyn dezynfekujący. Zachęcamy i będziemy przypominać do zachowywania dystansu w kolejkach
mówi Wojciech Lewandowski, organizator festiwalu. Na odwiedzających czekać będą degustacje, koncerty, a także stoiska, na których można będzie kupić tradycyjne produkty. Pojawi się też kilka nowości.
Sporo stoisk oferujących kuchnię roślinną, np. lody wegańskie. Zapraszamy także na kolacje degustacyjne. One dotyczą głównie poznańskich specjałów, bo pierwsza dotyczy pyry, a druga dotyczyć będzie kaczki. "Kaczka nie dziwaczka" to temat tegorocznego konkursu gastronomicznego.
W tym roku zmienione zostały zasady prowadzenie warsztatów kulinarnych. Obowiązują na nie specjalne zapisy. Szczegóły są dostępne na stronie internetowej festiwalu [LINK].