Włoch Gino Sorbillo jest szanowanym pizzaiolo z restauracjami na całym świecie. Ma lokale w Miami, Nowym Jorku, Mediolanie, Hiszpanii, Rzymie czy Tokio. Przy okazji nowo otwartego punktu w Neapolu postanowił wprowadzić nietypową pozycję w menu, czyli pizzę z ananasem - informuje horecatrends.
Margherita con Ananas konkurencja do hawajskiej
Pizza nazywa się "Margherita con Ananas" i kosztuje 7 euro. Włoch przyznaje, że wiele osób krytykuje jego pizzę, mimo że jej nawet nie próbowało - relacjonuje serwis.
Odważny Włoch uważa, że pizza hawajska była znienawidzona przez Włochów, ponieważ nikt nie podjął się wyzwania dobrania do niej odpowiednich składników. Co wyróżnia Margherita con Ananas? Jest to pizza bianca pozbawiona warstwy pomidorów, posypana trzema rodzajami sera, z ananasem odpowiednio przyrządzanym dla uzyskania karmelizowanego smaku. Brzmi smakowicie, prawda?
Włoch chce walczyć z uprzedzeniami żywieniowymi
Jak powiedział CNN twórca Margherita con Ananas, włoską pizzę z ananasem stworzył po to, aby walczyć z uprzedzeniami żywieniowymi - cytuje horecatrends.pl. - Niestety ludzie podążają za tłumem i uzależniają się od poglądów innych ludzi lub tego, co słyszą - dodał.