Ekipa BBC spróbowała poznańskiej kuchni
Prowadzący programu "Discovering the World's Table" Nick Kwek tym razem w swojej kulinarnej podróży postanowił udać się do Poznania. Reporter w poszukiwaniu lokalnych smaków odwiedził wyróżniony w MICHELIN Guide 62 Bar & Restaurant, ale również miejsca, które od lat stanowią część kulinarnego obrazu miasta, jak Pyra bar Poznań czy Rogalowe Muzeum Poznania.
Nie tylko kuchnia. BBC doceniło lokalny browar
Nicka Kweka zachwyciła nie tylko kuchnia, ale również lokalne piwo. Reporter odwiedził Browar Grodzisk, który słynie z produkcji piwa grodziskiego, charakteryzującego się lekko wędzonym, unikalnym smakiem.
W programie nie zabrakło również rozmów o trendach w polskiej kuchni, o których wypowiedziała się znana blogerka kulinarna White Plate. Autorka podkreślała renesans polskiej gastronomii łączącej tradycję z nowoczesnością.
Czy poznańska kuchnia podbije serca Brytyjczyków?
Program miał swoją premierę w miniony weekend, być może ekipa BBC przekona widzów "Discovering the World's Table" do wizyty w Poznaniu i spróbowania rogali świętomarcińskich, plendzy czy pyr z gzikiem. Wszelkie szczegóły dotyczące programu znajdziecie na stronie: www.bbc.co.uk.