Przed nami szczególny czas Świąt Wielkanocnych, dlatego w poczekalniach linii lotniczych będzie serwowana jagnięcina i różnorodne czekoladowe desery, gorące tradycyjne angielskie bułeczki oraz wielkanocny chleb na pokładach oraz słodkie niespodzianki dla dzieci - informuje Portal Spożywczy.
Wielkanoc w samolocie. Niezwykłe menu dla klientów
Od 29 do 31 marca podróżujący liniami Emirates do Australii, USA, Kanady, Europy, Wielkiej Brytanii, Brazylii, Filipin, RPA, Mauritiusa i Ghany będą mogli skorzystać z oferty wielkanocnych przysmaków - czytamy w serwisie Portal Spożywczy. Jesteście ciekawi, co od linii lotniczych dostaną podróżujący?
Klienci klasy ekonomicznej otrzymają do posiłku gorącą bułeczkę hot cross lub pieczywo wielkanocne oraz pyszny deser – ciasto marchewkowe z sosem très leches. Klienci klas pierwszej, biznes oraz ekonomicznej premium otrzymają ciasto czekoladowe z kremową polewą ganache i porzeczkami, lub sernik truskawkowy z mini–jajkiem wielkanocnym. Brzmi ciekawie, prawda?
Jagnięcina na Wielkanoc
To jednak nie koniec. W większości saloników Emirates, od 29 marca do 1 kwietnia, klienci będą mogli próbować wielkanocnych potraw. Tym samym w klasie pierwszej w Dubaju, dostępne będą kotlety jagnięce z pieczonymi ziemniakami i warzywami lub gulasz jagnięcy z ziemniakami, marchewką i suszonymi owocami w poczekalniach klasy biznes! Chcielibyście polecieć tą klasą?
Z kolei od 5 do 7 maja na trasach z Dubaju do Cypru i Grecji, klienci klasy pierwszej i biznes będą mogli częstować się tradycyjną jagnięciną w ziołach, podawaną z chrupiącymi pieczonymi ziemniakami, marchewką i sosem tzatziki, a także wielkanocnym ciastem, znanym również jako chleb Kulich - czytamy na portalu.
Z samolotu przenieśmy się do pociągu. Zobaczcie, jak prezentuje się kolej w barwach Warty Poznań!