Wydarzenie

W Poznaniu rozpoczęły się Targi Smaki Regionów 2024. Nad MTP unosi się aromat przysmaków z całej Polski! [GALERIA]

W piątek 27 września na Międzynarodowych Targach Poznańskich rozpoczęło się kolejne kulinarne wydarzenie. Po POLAGRZE przyszedł czas na Targi Smaki Regionów. Wydarzenie, jak zawsze przyciągnęło tłumy ludzi. Koniecznie sprawdźcie, co dzieje się w hali 3A! Jednak najpierw obejrzyjcie naszą galerię.

Czas na najsmaczniejsze targi w Polsce!

Smaki Regionów to niezapomniana wyprawa po wielu kuchniach w Polsce. Co ciekawe, podczas wydarzenia w jednej hali zbiera się setki przedstawicieli, by zaprezentować swoje najlepsze smaki z regionu. Dzięki temu, mieszkańcy Poznania, jaki i uczestnicy targów z innych miast, mogą odbyć kulinarną podróż w jednym miejscu! 

Targi Smaki Regionów 2024. Mnóstwo stoisk i wyjątkowe przetwory

Przed poznaniakami kolejne gastronomiczne wydarzenie. - Każdego roku do Poznania przyjeżdżają producenci najsmaczniejszych produktów w Polsce. Teren Międzynarodowych Targów Poznańskich przez trzy dni wypełniony jest zapachem świeżego pieczywa, najwyższej jakości wędlin, serów czy domowych wypieków - informują organizatorzy.

Wśród wystawców pojawili się reprezentanci niemal wszystkich województw. Warto dodać, że skład produktów, które oferują, są wysokiej jakości.

Wśród wielu produktów, odwiedzający mogą zakupić:

  • mięsa i wędliny,
  • sery,
  • miody,
  • przetwory z owoców i warzyw,
  • ryby,
  • nabiał,
  • pieczywo,
  • wyroby cukiernicze,
  • wina i nalewki.

Pamiętajcie, że na zwiedzających czekają wystawcy z degustacjami ich potraw. Ważnym punktem imprezy jest także scena kulinarna, na której będą miały miejsce m.in. pokazy gotowania.

Targi Smaki Regionów 2024. Program wydarzenia. Gościem specjalnym będzie Katarzyna Bosacka!

Sprawdźcie, co będzie się działo w Poznaniu. 

PIĄTEK, 27 WRZEŚNIA 2024

10:00 Otwarcie bram targów dla zwiedzających

do 11:00 – ANTRESOLADostarczenie przez wystawców produktów zgłoszonych w konkursie o Złoty Medal Smaków Regionów

10:00-18:00 – PIEKARENKA Warsztaty „Tradycja i smak polskiego pieczywa” dla dzieci w wieku przedszkolnym i wczesnoszkolnym

10:30, 11:30, 12:30, 13:30, 15:00 – SCENA GŁÓWNA Pokazy kulinarne  finalisty program MasterChef Laurentiu „Lorek” Zediu

18:00 Zakończenie pierwszego dnia  targów

SOBOTA, 28 WRZEŚNIA 2024

10:00 Otwarcie bram targów dla zwiedzających

10:00-18:00 - PIEKARENKA Warsztaty „Tradycja i smak polskiego pieczywa” dla dzieci w wieku przedszkolnym i wczesnoszkolnym

11:00 – SCENA GŁÓWNA Uroczyste otwarcie targów, rozdanie nagród w konkursie o Medal Targów Smaki Regionów 2024

12:45 – SCENA GŁÓWNA Bitwa Małych Mobilnych Kuchni Warsztatowych z udziałem Banków Żywności z Wielkopolski

13:00 - PAWILON 10Wielki Finał XXIII edycji konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo-Smaki Regionów” 

14:00 – SCENA GŁÓWNA Finał Bitwy Małych Mobilnych Kuchni Warsztatowych i pokazy kulinarne

18:00Zakończenie drugiego  dnia  targów

NIEDZIELA, 29 WRZEŚNIA 2024

10:00Otwarcie bram targów dla zwiedzających

10:00 – 11:00 –  SCENA GŁÓWNA

Pokazy kulinarne PIPRiL

10:00-17:00 – PIEKARENKA Warsztaty „Tradycja i smak polskiego pieczywa” dla dzieci w wieku przedszkolnym i wczesnoszkolnym

11:00 –  SCENA GŁÓWNA Pszczela korporacja – lot w głąb ula. Zaprasza Pasieka Garwół.

13:00 –  SCENA GŁÓWNA Spotkanie z Katarzyną Bosacką

16:00 –  SCENA GŁÓWNA

Pokazy kulinarne restauratorów z Wielkopolski

17:00 Zakończenie trzeciego dnia targów

Wstęp na wydarzenie jest bezpłatny. 

Sprawdźcie naszą galerię: