Czas na najsmaczniejsze targi w Polsce!
Smaki Regionów to niezapomniana wyprawa po wielu kuchniach w Polsce. Co ciekawe, podczas wydarzenia w jednej hali zbiera się setki przedstawicieli, by zaprezentować swoje najlepsze smaki z regionu. Dzięki temu, mieszkańcy Poznania, jaki i uczestnicy targów z innych miast, mogą odbyć kulinarną podróż w jednym miejscu!
Targi Smaki Regionów 2024. Mnóstwo stoisk i wyjątkowe przetwory
Przed poznaniakami kolejne gastronomiczne wydarzenie. - Każdego roku do Poznania przyjeżdżają producenci najsmaczniejszych produktów w Polsce. Teren Międzynarodowych Targów Poznańskich przez trzy dni wypełniony jest zapachem świeżego pieczywa, najwyższej jakości wędlin, serów czy domowych wypieków - informują organizatorzy.
Wśród wystawców pojawili się reprezentanci niemal wszystkich województw. Warto dodać, że skład produktów, które oferują, są wysokiej jakości.
Wśród wielu produktów, odwiedzający mogą zakupić:
- mięsa i wędliny,
- sery,
- miody,
- przetwory z owoców i warzyw,
- ryby,
- nabiał,
- pieczywo,
- wyroby cukiernicze,
- wina i nalewki.
Pamiętajcie, że na zwiedzających czekają wystawcy z degustacjami ich potraw. Ważnym punktem imprezy jest także scena kulinarna, na której będą miały miejsce m.in. pokazy gotowania.
Targi Smaki Regionów 2024. Program wydarzenia. Gościem specjalnym będzie Katarzyna Bosacka!
Sprawdźcie, co będzie się działo w Poznaniu.
PIĄTEK, 27 WRZEŚNIA 2024
10:00 Otwarcie bram targów dla zwiedzających
do 11:00 – ANTRESOLADostarczenie przez wystawców produktów zgłoszonych w konkursie o Złoty Medal Smaków Regionów
10:00-18:00 – PIEKARENKA Warsztaty „Tradycja i smak polskiego pieczywa” dla dzieci w wieku przedszkolnym i wczesnoszkolnym
10:30, 11:30, 12:30, 13:30, 15:00 – SCENA GŁÓWNA Pokazy kulinarne finalisty program MasterChef Laurentiu „Lorek” Zediu
18:00 Zakończenie pierwszego dnia targów
SOBOTA, 28 WRZEŚNIA 2024
10:00 Otwarcie bram targów dla zwiedzających
10:00-18:00 - PIEKARENKA Warsztaty „Tradycja i smak polskiego pieczywa” dla dzieci w wieku przedszkolnym i wczesnoszkolnym
11:00 – SCENA GŁÓWNA Uroczyste otwarcie targów, rozdanie nagród w konkursie o Medal Targów Smaki Regionów 2024
12:45 – SCENA GŁÓWNA Bitwa Małych Mobilnych Kuchni Warsztatowych z udziałem Banków Żywności z Wielkopolski
13:00 - PAWILON 10Wielki Finał XXIII edycji konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo-Smaki Regionów”
14:00 – SCENA GŁÓWNA Finał Bitwy Małych Mobilnych Kuchni Warsztatowych i pokazy kulinarne
18:00Zakończenie drugiego dnia targów
NIEDZIELA, 29 WRZEŚNIA 2024
10:00Otwarcie bram targów dla zwiedzających
10:00 – 11:00 – SCENA GŁÓWNA
Pokazy kulinarne PIPRiL
10:00-17:00 – PIEKARENKA Warsztaty „Tradycja i smak polskiego pieczywa” dla dzieci w wieku przedszkolnym i wczesnoszkolnym
11:00 – SCENA GŁÓWNA Pszczela korporacja – lot w głąb ula. Zaprasza Pasieka Garwół.
13:00 – SCENA GŁÓWNA Spotkanie z Katarzyną Bosacką
16:00 – SCENA GŁÓWNA
Pokazy kulinarne restauratorów z Wielkopolski
17:00 Zakończenie trzeciego dnia targów
Wstęp na wydarzenie jest bezpłatny.
Sprawdźcie naszą galerię: