Restaurant Week. Co to za wydarzenie?
Restaurant Week to wydarzenie, które jest organizowane cyklicznie, dwa razy w roku: wiosną i jesienią. W festiwalu biorą udział restauracje z całej Polski, prezentując kartę dań w stałej cenie. Co ciekawe, wyznacznikiem tego wydarzenia jest popisowe menu, ponieważ przygotowując się do Restaurant Week, szefowie kuchni prezentują dania, które poza festiwalem są niedostępne! Dlatego Restaurant Week jest wyjątkową okazją, by spróbować nowego i niepowtarzalnego menu, które składa się z: przystawki, dania głównego oraz deseru.
Każdego roku informujemy Was o tym wydarzeniu, ponieważ warto dokładnie poznawać kulinarną mapę Poznania. W tym sezonie Restaurant Week trwa do 17 kwietnia 2025.
Restaurant Week 2025. Te restauracje z Poznania biorą udział w festiwalu. LISTA
W tegorocznej, wiosennej edycji Restaurant Week 2025 bierze udział aż 38. restauracji z Poznania, które oferują swoje festiwalowe menu. Każda restauracja prezentuje menu A oraz B, czyli dania mięsne oraz wege. Oto lista festiwalowych restauracji:
- Tumska
- DO;PIEC RESTAURACJA
- Haveli Indian Restaurant
- KLIMAT_wojciechklimas
- La Farina Italiana
- Nadzieja
- Perełka
- Bankcook Stary Rynek
- Cztery Pory Roku
- OAZA
- The Time (Michelin rekomendacja)
- Zielona Weranda
- Art Sushi
- Bistro Essere
- BulwaR
- Dram: Cocktail Bar & Restaurant
- Family Restaurant & Cafe
- Galeria Smaku
- Habeshawi Ethiopian Café & Restaurant
- HATTI
- Hotel Molto Moderno / Steak & Grill Restaurant
- HUBO Kuchnia i Bar | Swarzędz
- ja_brzoza
- Komnata Smaku - Pałac Jaśminowy (Batorowo)
- La Planete Food & Wine
- NIFTY
- Restauracja Gusto
- Restauracja Hotel Andersia
- Rzemieślnicza
- Trattoria Francesca 2.0
- U Myśliwych
- Yssycz
- Trattoria di Malta
- Talerzyki
- Rizz
- ORZO Poznań
- Magazyn Food Concept
- Butta La Pasta
Którą restaurację wybierzecie? Każde menu (bez względu na wersję A lub B) kosztuje 69,99 zł za jedną osobę. Pełnoletni goście otrzymają cocktail w cenie posiłku.