Restaurant Week. Na czym polega?
Restaurant Week to wydarzenie, które jest organizowane cyklicznie, dwa razy w roku: wiosną i jesienią. W festiwalu biorą udział restauracje z całej Polski, prezentując kartę dań w stałej cenie. Co ciekawe, wyznacznikiem tego wydarzenia jest popisowe menu, ponieważ przygotowując się do Restaurant Week, szefowie kuchni prezentują dania, które poza festiwalem są niedostępne! Dlatego Restaurant Week jest wyjątkową okazją, by spróbować nowego i niepowtarzalnego menu, które składa się z: przystawki, dania głównego oraz deseru.
Restaurant Week. Te restauracje z Poznania biorą udział w festiwalu. LISTA
W jesiennej edycji Restaurant Week 2024 biorą udział aż 33. restauracje z Poznania, które oferują swoje festiwalowe menu. Każda restauracja prezentuje menu A oraz B, czyli dania mięsne oraz wege. Oto lista festiwalowych restauracji:
- Drzewo Wiśni
- BulwaR
- Kuchnia i Wino (3-daniowa kolacja i pokaz)
- Essere
- REYMONTA 19 RESTAURANT
- Talerzyki
- Rynek Sheraton
- Restauracja Gusto
- Republika Róż by Andrzej Gołąbek
- Nadzieja
- Art Sushi
- Cztery Pory Roku
- DO;PIEC RESTAURACJA
- Do Środka
- Dram: Cocktail Bar & Restaurant
- Dubrovnik
- Galeria Smaku
- Haveli Indian Restaurant
- ja_brzoza
- La Farina Italiana
- Momo love at first bite
- NIFTY
- Ramen Shop
- Restauracja Hacjenda
- Rizz
- Rzemieślnicza
- Sajgonki
- Sushi Kushi
- U Myśliwych
- Taj India
- Trattoria di Malta
- ORZO Poznań
- Kaprys Na Smak
Każde menu (bez względu na wersję A lub B) kosztuje 69,99 zł za jedną osobę. Pełnoletni goście otrzymają cocktail w cenie posiłku.
Kultowe lokale w Poznaniu. Pozostały po nich tylko zdjęcia: